joi, 24 decembrie 2009

Out of Twilight

Pentru azi m'am gandit ca subiect "Out of Twilight" sa fie chiar Craciunul..cu aceasta ocazie, blogul nostru va ureaza sarbatori fericite si pline de bucurii..

Acum..ce stiti voi despre Craciun?? Cu siguranta, majoritatea ar spune~TOT..dar totusi nimeni nu e atot-stiutor..deci, sa vedem cateva legende..

Vascul era considerat planta sacra la vechii druizi, si simbol al vietii eterne la fel ca si pomul de Craciun..Romanii au considerat-o simbol al pacii si prin aceasta simbolistica a devenit acceptata si de catre credinciosii crestini. Sarutul de sub vasc a fost de asemenea un obicei roman..

De ce impodobim bradul de Craciun??
O legenda povesteste despre un padurar sarac care, in ajunul Craciunului, a dat peste un copil pierdut si infometat. Cu toate ca era foarte sarac, padurarul i-a potolit foamea si i-a oferit adapost peste noapte. A doua zi cand s-a trezit, padurarul a gasit in usa colibei un pom minunat, cu ramurile scanteietoare. Baietasul infometat era, in realitate, copilul Iisus, iar pomul era rasplata data padurarului pentru fapta sa buna..

..despre Mos Craciun
Poate ca nu a existat niciodata omul blajin care reuseste sa aduca zambetul pe buzele tuturor copiilor, dar uneori avem nevoie de vis, de magie in viata noastra. Poate ca mercantilismul campaniilor publicitare a abuzat de imaginea lui, dar cu siguranta Craciunul nu ar fi la fel fara el. Poate ca bunatatea unui personaj imaginar ne ajuta si pe noi, simpli muritori sa traim emotia si bucuria de a darui din suflet. Ar fi mai bine, mai frumos sa nu avem nevoie de sarbatori pentru a deveni mai buni ci aceasta dorinta sa izvorasta necesar din sufletul nostru zi de zi. E drept, Craciunul trebuie asociat cu Nasterea Domnului, dar adeseori asteptam cu drag sarbatorile de iarna de dragul mosului. Si cine este si ce face acest Mos Craciun?
Mos Craciun traieste in Laponia alaturi de sotia sa, Craciunita, de spiridusi si de renii sai - reni care teoretic nu pot supravietui in acea regiune, dar orice e posibil atunci cand Mos Craciun exista.
Cadourilor sunt pregatite de spiridusii mosului. In micuta fabrica de la Polul Nord, ei realizeaza jucarii in conformitate cu dorintele copiilor. Fiecare copil cuminte care i-a scris lui Mos Craciun isi primeste darul in noapte de Ajun.
Pe 24 decembrie, Mos Craciun porneste intr-o calatorie in intreaga lume pentru a oferi daruri tuturor copiilor. El calatoreste in sania sa magica trasa de reni. Cei 9 reni sunt: Rudolph, Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donder si Blitzen. Conducatorul acestora este Rudolph, renul cu nas rosu. In Romania, renii iau de cele mai multe ori forma de... cerbi.

Legenda lui Mos Craciun
Legenda spune ca mosul ar fi fost o persoana rea, inumana. Sotia lui in schimb era miloasa si blajina. Ea i-a oferit adapost Fecioarei Mariei cand aceasta era pe cale sa nasca, dar temandu-se de mania lui Craciun, a ascuns-o pe aceasta in iesle. Craciun, afland de isprava sotiei, s-a infuriat si i-a taiat mainile. Fecioara Maria a facut o minune si i-a lipit bratele Craciunitei. Minunea a avut si efecte secundare, Mos Craciun transformandu-se in omul blajin, milos si jovial pe care il stim astazi.
Cum arata Mos Craciun?
Cu totii stim ca mosul este un personaj simpatic rumen in obraji, cu o burtica prietenoasa si cu barba lunga si alba. El este imbracat intr-un costum alb cu rosu si poarta o curea neagra. Cu toate acestea, portretul arhicunoscut nu a fost acelasi dintotdeauna.

Superstitii :))
Se spune ca aduce ghinion sa porti pantofi noi de Craciun. De asemenea, un cer senin de Craciun anunta un an roditor, iar daca bate vantul de Craciun, se anunta ghinion. Nu e bine ca intre Craciun si Anul Nou sa se tricoteze, sa se coase, sa se spele rufele. Este bine sa aveti pe masa de Craciun crengute de vasc, pentru ca aduce noroc. Daca faceti baie in ziua de Craciun, veti ramane curati tot anul, iar daca mancati mere in ajun de Craciun, veti fi sanatosi tot anul. Se spune, de asemenea, ca cei nascuti de Craciun sau de Anul Nou sunt norocosi. Maramuresul e plin de tot felul de superstitii legate de seara de Ajun..

Craciun este un zeu solar, de origine indo-europeana, specific teritoriilor locuite de geto-daci, indentificat cu zeul roman Saturn si cu zeul iranian Mithra. Timp de peste un mileniu, crestinii sarbatoreau Anul Nou in ziua de Craciun. Determinativul de "mos" arata varsta zeului adorat, care trebuie sa moara si sa renasca, impreuna cu timpul calendaristic, la Anul Nou.

In legatura cu Mos Craciun au circulat multe legende. Prin tot ce face, Craciun se opune sau impiedica nasterea pruncului crestin Iisus, deoarece venirea pe lume a acestuia inseamna moartea Mosului. Traditiile contemporane despre "sfantul" Craciun, despre Mosul "darnic si bun", "incarcat cu daruri multe" sunt influente livresti care au patruns in cultura populara de la vest la est si de la oras la sat. Sarbatorile de Craciun dureaza, in sens restrans, trei zile (25-28 decembrie), sau, in sens larg, 19 zile (20 decembrie - 7 ianuarie)..

Si nu in cele din urma, inca o data, blogul nostru va doreste un Craciun fericit!!

13 comentarii:

Andreutza spunea...

wow, bv bells. faci o treaba minunata. de una singura :)) sarbatori fericite tuturor!

si fetele-mai ajutatio pe saraca bells ca sincer numai pe ea o vad postand, si ika am vazut ca a pus 3 stiri.

carina sos spunea...

pfff....imi pare rau ca azi n-am postat nimic si nici nu cred ca o sa postez.trebuie sa o ajut pe mami la mancare ca sunt singura la parinti si n-am nici tatic..si ii este mai greu.dar mai daca pot am sa postez cat de mult reusesc...ms de intelegere si va pup si va doresc la toti un CRACIUN FERICIT!!:*:*

Sandra ღ spunea...

inna, stai linistita..blogul~sper~ca are suficiente noutati ;) Si Craciun Fericit!! :*

Zoey Loves V. spunea...

Sarbatori Fericite tutror!!Si un an nou plin de impliniri!

Andreutza spunea...

sarbatori fericite! si multumim sandra de aceasta postare, esti o scumpica ;) sa-ti aduca mosul cat mai multa fericire ;) Craciun fericit tuturor! :*:d

Danny spunea...

heiii, craciun fericit tuturor. si bells-ai fost fetita cuminte, meriti multe cadouri de la mos ;)

Nessie Black spunea...

craciun fericitttt!!!!! la toaata lumea! si in special la bells a mea!!!!

Sandra ღ spunea...

ok, craciun fericit tuturor..eu am plecat..hugs!! >:D<

◤◤ Vampy © spunea...

S-aveti Craciun de poveste cu multa dragoste, fericire, liniste, cu cadori frumoase si cu cei dragi aproape! :*

elena spunea...

Craciun fericit si numai bine! Sa va aduca Mosul tot ce va doriti si ce nu va doriti. Blogului ii doresc multe stiri, muli vizitatori si multe exclusivitati.

-------------------------------------
Imi pare rau pentru asenta...au fost 2 zile in care abia am dormit cateva ore.

Ralu spunea...

deci, craciun fericit tuturor....sa aveti parte de tot ce va doriti...si bells, sa ai tot asa mare grija de blog ca si pana acum :*:*:*:* Love and kisses from Ralucutza

๖ۣۜ♥ Mery ๖ۣۜ♥ spunea...

Craciun fericit tuturor...sa aveti parte de fericire sanatate si toate cele bune.Scuze pt absenta..Absenta mea va continua vreo saptamana..va rog sa ma iertati..dar dupa cum am zis sora mea este in spital iar parintii la munk d dim pana seara....j eo sunt singura responsabila de ea si de ksa..:((..Imi pare raw..Sarbatori fericite si aveti grija de sanatatea voastra:((

Anonim spunea...

Celebritynudes [url=http://celebritiespics.blogreaction.com/holly-peers-nude-topless-videos-glaze-our-nuts,659/] nude sex scene[/url] Nude babes

Chat

Create a Meebo Chat Room