sâmbătă, 7 noiembrie 2009

Enervant!!

Mah.....voi chiar nu aveti ce face??? S-au epuizat stirile pe ziua de azi si ati inceput cu subiecte de cearta? Doamne, v-a zis cineva sa plecati? V-am alungat eu?
Asa m-ati suparat, fetelor! imi vine sa va dau cap in cap si sa va bag intr-o cripta, numa' sa va vina mintile in cap!!!! Ia mai terminati-o! Daca voi plecati se duce naibii treaba!!! We are a family !!!!

Ma vreti sau nu?

Am o nedumerire...Ma simt jignita in privinta commentariilor despre cine e mai bun pe blog...Recunosc ca Sandra e foarte buna..Dar vreau sa stiu...Vreti sa mai stau pe blog sau nu?



________________________________
Uitati si diploma mea de autor...O sa-mi fie dor sa mai fiu autor..Daca voua nu va place sa fiu..O sa plec repede...

Twilight Mall Tour






Taylor&Taylor :))

Poza noua din spatele filmarilor

O poza noua cu Chris Weitz si Edward.
Source: Twifans.

Twilight cake




Laura Laurentiu, interpreta de muzica populara din Banat [[Timisoara]], cunoscuta mai mult sau mai putin, a avut ordin de la fata ei sa pregateasca pentru ziua acesteia un tort Twilight.
Si, pentru a-si demonstra inca o data talentul in arta culinara, Laura a indeplinit ordinul. Uitati si voi ce a iesit. Incercati si voi...noi vadam reteta, noi vem sa vedem rezultatul.
---------------------------------------------------------------------------
De ziua fiicei mele am primit o comanda speciala: un tort care sa contina crema de sampanie dar nota dominanta, ca sa zic asa, sa fie ciocolata, iar in privinta aspectului - nici un compromis - trebuia sa fie un tort cu tema Twilight - caci de cand eu tot bucataresc linistita in cuina mea, fiica mea a devenit mare fan Stephenie Meyer. Asadar:
Blat:
10 oua
10 linguri de apa
20 de linguri de zahar
15 linguri de faina
5 linguri de cacao

Crema de sampanie:

400 ml. de sampanie
1 plic de budinca de vanilie
6 linguri cu varf de zahar
500 de grame de frisca batuta tare
1 lingura rasa de gelatina
1 varf de cutit de nucsoara macinata

Crema de ciocolata
200 de grame de ciocolata amaruie cu 80% continut de cacao
300 de ml de lapte
1 budinca de vanilie
2 linguri de zahar
1 lingura rasa de gelatina
500 de grame de frisca batuta tare

- pentru insiropat blatul am folosit lichior Bailey's.

- intre tort si finisajul de pasta de zahar am distribuit un strat subtire de crema de unt:
200 de grame de unt si 100 de grame de zahar praf.

Pasta de zahar:
30 ml apa
5 grame de gelatina
50 de grame de miere sau energizant
400 de grame de zahar praf, cu continut de amidon (cel cumparat)
facultativ:

arome (vanilie, migdale)
coloranti alimentari

Se hidrateaza gelatina in apa. Se incalzeste mierea sau energizantul si cand e fierbinte bine, fara a fierbe, se dizolva in miere gelatina hidratata. Se toarna in zaharul praf, amestecand atat cat e posibil, apoi se framanta bine. Daca e prea moale, se mai adauga zahar praf, daca e prea tare, cateva picaturi de apa. Daca folositi coloranti lichizi va fi nevoie, probabil, sa adaugati inca putin zahar praf si sa framantati bine. Pasta e maleabila atata timp cat e calduta, dupa ce se raceste se intareste dar prin framantare devine plastica din nou.

Pentru acoperirea tortului Twilight, pornind de la reteta de baza a pastei de zahar, am folosit urmatoarele:

1,2 kg. de zahar pudra
15 grame de gelatina
150 de grame de miere naturala (de salcam)
50 de ml. de apa
200 de grame de ciocolata topita.

Am hidratat gelatina in apa si am dizolvat-o direct in ciocolata topita, apoi am incorporat mierea in acest amestec. Am turnat peste zaharul praf si... la framantat! Am mai adaugat 2 linguri de apa, pentru ca era cam tare, si am framantat pana la obtinerea consistentei dorite, ceva mai ferma decat plastelina. Figurinele le-am modelat in martipan (cumparat).

Blatul: o reteta de o mare simplitate, dar cu rezultate grozave: se separa ouale, albusurile se pun intr-un vas incapator si peste ele se pun cele 10 linguri de apa rece. Se bat, se adauga zaharul putin cate putin, batand in continuare, pana se dizolva complet. Se incorporeaza galbenusurile si faina cernuta, sau, in cazul in care se doreste un blat de cacao, faina si cacaua, amestecate si cernute. Se pune in tava captusita cu hartie de copt si se coace la 180 de grade pana la proba scobitorii. E un blat care va creste inalt si va fi foarte aerat.

Cremele:
Am batut toata frisca, in total 1 kilogram (din smantana naturala pentru frisca) si am lasat-o la rece.

Am pus la hidratat gelatina pentru ambele creme, separat: cea pentru crema de sampanie, impreuna cu 2-3 linguri de sampanie, cea pentru crema de ciocolata in 2-3 linguri de lapte.

Crema de sampanie: am pus pe foc 350 ml de sampanie si zaharul. Am amestecat 1 plic de budinca de vanilie cu 50 de ml. de sampanie si am adaugat peste sampania de pe foc. Am lasat-o pe foc, amestecand continuu, pana s-a ingrosat bine. Am tas deoparte si am adaugat nucsoara rasa si gelatina hidratata, amestecand pana la dizolvare. Cand s-a racit pana la temperatura camerei am omogenizat aceasta compozitie cu 500 de grame din frisca batuta.

Crema de ciocolata: am rupt ciocolata in bucatele si am pus-o, impreuna cu zaharul, in 250 ml de lapte, pe foc mic (sau bain-marie, e cel mai sigur procedeu). Am amestecat 1 plic de budinca de vanilie cu 50 de ml. de lapte. Cand ciocolata s-a topit, am adaugat amestecul de budinca. Am lasat pe foc pana s-a ingrosat bine, apoi am tras vasul deoparte si am incorporat gelatina hidratata. Cand crema fiarta s-a racit pana la temperatura camerei, am incorporat 500 de grame de frisca batuta.

Asamblare:
Am taiat blatul in doua, pe orizontala. Am captusit cu folie alimentara tava (adanca) in care am copt blatul, apoi am asezat una dintre jumatati, pe care am stropit-o cu Bailey's.

Am turnat crema de sampanie si am introdus tava la congelator pentru 15 minute (crema e destul de fluida in aceasta faza, la congelator va gelifica gelatina rapid, permitand adaugarea cremei celeilalte fara pericolul de a se amesteca).

Dupa 15 minute, am turnat deasupra crema de ciocolata, am asezat al si doilea blat deasupra(pe care l-am stropit usor cu lichior) si am introdus tava la frigider pentru 3 ore.

Inainte de a trece la finisare, am mixat 200 de grame de unt moale cu 100 de grame de zahar praf si o lingurita de aroma de vanilie.

Am rasturnat tortul pe platoul de pe care l-am servit si am indepartat folia. Cu crema de unt, am uns tortul peste tot, acoperind fiecare coltisor cu un start subtire si netezind foarte bine suprafetele. Am dat din nou la frigider tortul, pana cand mi-am intins o foaie de dimensiuni generoase din pasta de zahar cu ciocolata.

Am aplicat pasta de zahar deasupra tortului, am netezit bine si am decupat ceea ce era in plus. Am asezat figurinele - simboluri "Twilight":
- Marul si panglica rupta

- Laleaua si sahul

Si dupa numai o ora, timp in care a stat la rece, tortul a fost servit unor adolescenti incantati, carora le-a fost mila sa-l taie.
----------------------------------------------------------------------------
Iata si un videoclip cu Laura Laurentiu.

Rob ajunge la show'ul lui Jimmy Kimmel

Fanfic

Hello! I'm back. Scuze pentru absenta, dar azi am avut o problema in familie.
Traim clipe minunate pe acest blog. Ieri am atins apogeul de 180 de vizitatori on-line din toate colturile lumii. Ne-am afiliat si cu un blog strain, brazilian.
-----------------------------------------------------------
Vreau sa o felicit pe Sandra! Se pare ca greseala mea de a o da afara au intarit iubirea ei pentru acest blog. Sandra u are the best! Autorul lunii pe blog!
---------------------------------------------------------------------------
In legatura cu reclama blogului! mery e cam stresanta stiu......scuzati-o! Vrea sa faca ceva super pentru blog! Cum face ea de obicei - lucruri super! Mery, facem reclama saptamana viitoare!
---------------------------------------------------------------------
Sper ca nu am uitat nimic din ce aveam sa va spun. Acum sa trecem la ficuri.
-----------------------------------------------------------------------------------
- Lara a terminat de tradus ficul scris de Adair , "Ce inseamna imposibilul".
Epilogul il gasiti aici.
- Diandra a terminat capitolul 5 din ficul "Impossible love".
Il gasiti aici.
- Tot Diandra scrie un fic nou. Se intituleaza "The reality is mixed with the fiction". In acest fanfic, personajele din carte se intalnesc cu cele din realitate. Prima parte, formata din 3 capitole, o gasiti aici.
---------------------------------------------------------------------
Alte ficuri???

Robert Pattinson~~Photoshoot




Rob a avut o sedinta foto cu putin timp in urma..cateva poze..Sursa

New Moon~Capitolele 10,11,12






Behind the Scenes~New Moon

Bomboanele Twilight


Probabil sunt delicioase..:DD Sursa

Razboiul Lumilor


Azi, pe PROTV la 20.30 este filmul "Razbiul lumilor" cu Tom Cruise si Dakota Fannig in rolurile principale..

"Twilight changed everything"

"Werewolves are dorks" (Robert)

Rob al nostru mereu zice cate ceva :))


Revista Presei


















Interviu Kristen Stewart

Poster "Last day of summer" (Nikki Reed)


Posterul filmului "Las day of summer" in care joaca Nikki..Sursa

Tricou NEW MOON


O imagine noua din New Moon pe un tricou..Sursa

Julia Jones la o petrecere



Julia (Leah) a fost recent la o petrecere..se pare ca s'a tuns..Sursa

Peter si Jodelle pe Twitter



Mesaje de la Peter si Jodelle, plus un desen facut de Jodelle..


Interviuri MTV (Kristen&Robert)




Interviu cu Taylor Lautner AH




Poze New Moon





Mai multe poze din New Moon..Unele va sunt deja cunoscute, probabil..Sursa

Dakota in Beverly Hills

Dakota a fost vazuta la intrarea unui hotel din Beverly Hills ieri..Iata pozele:

Chat

Create a Meebo Chat Room