vineri, 19 martie 2010

De ce New Moon? - Castigatori

Imi cer scuze pentru nerabdarea pe care am provocat-o unora dintre voi.
Mi-a luat destul de mult sa citesc si sa analizez raspunsurile voastre, chiar daca au fost numai 45 de participanti.
In final , am ales 3 raspunsuri foarte bune, consideram eu si Joanne, 3 raspunsuri care vor fi premiate, ca de obicei.
Iata castigatorii si parerile lor:
Roxana

Mie,filmul New Moon mi-a placut foarte mult,este chiar preferatul meu pentru ca este o combinatie reusita cu efecte speciale,actiune si groaza,dar in acelasi timp este si o poveste de dragoste,o adevarata lectie de viata din care invatam ca viata merge mai departe,ca pe parcursul vietii intalnim persoane mai importante,dar care totusi nu pot distruge mitul iubirii eterne.

Regizorul Chris Weitz a reusit sa transmita sentimental de abandon,de inima zdrobita creat de Stephenie Meyer in carte.Acest tip de traire este o puternica experienta emotionala potrivita unei carti,transpunerea pe ecran reprezinta un lucru mai greu , dar totusi un capitol trecut cu brio de producatorii filmului.

Poveste de dragoste dintre Edward si Bella se afla intr-un moment important,cumplit,si anume prima dezamagire in dragoste.Pentru mine secventa despartirii a fost una foarte puternica,care mi-au provocat lacrimi de fiecare data cand am citit cartea.Dar faptul ca Melissa Rosenberg a reusit sa transpuna citatele in film incat sa produca o emotie la fel de puternica mi se pare un lucru fantastic.La fel si ecranizarea capitolelor unde Bella descopera ca exista viata si dupa Edward( descoperindu-si soarele care o mentine in viata,si anume pe Jacob),mi se par geniale.A fost extrasa esenta,lucru ce face orice fan sa sufere,sa rada si sa planga odata cu personajele.

In aceasta noua etapa din viata Bellei, ea invata sa-si mentina “golul din suflet” in adancul inimii.Introducerea “aparitiei” lui Edward este un alt lucru pentru care producatorii mai primesc o bila alba.Ele devin fundamental emotional pentru cele mai importante momente ale povestii,atunci cand Bella este in pericol.

Un alt punct important este vizita familiei de vampiri regali Volturi.Scena luptei ,desi nu era prezenta in carte,m-a facut sa stau cu sufletul la gura,mai ales cand il vedeam pe Edward “zburand” in sala Volturilor.Sa vezi vampiri luptandu-se fata in fata nu e ceva ce vezi foarte des in filme.Bella dadea exact senzatia unei fiinte umane prinsa in mijlocul unei lupte intre vampiri .

“Eram ca o luna pierduta a carei planeta fusese distrusa intr-un scenariu apocaliptic de film cu dezastre ,care continua sa roteasca pe o orbita mica,in jurul spatiului gol ramas in urma,ignorand legile gravitatiei” – mi se pare cel mai reprezentativ citat din carte pentru reprezentarea trairilor intense de care are parte Bella in acest nou capitol al vietii sale.Cu siguranta Chris Weitz si echipa lui au facut o treaba mai mult decat buna,filmul fiind o transpunere perfecta,dramatica,romantica,care nu a incetat nici macar un moment sa ramana fidel cartii care m-a facut sa incetez sa vad lumea cu aceeasi ochi de dinainte.

Cristina

Am revazut filmul si l-am analizat pentru a da un raspuns cat mai clar. Iata motivele pentru care New Moon mi-a placut:

- este mai deschis cadrul decat in Twilight, unde era foarte inchis.

- Jake este bine-facut si pune in evidenta acest lucru la fel ca si ceilalti varcolaci.

- Muzica

- Atmosfera de basm din casa Cullen in seara tragediei

- Tortul Bellei

- Carlisle , Alice si Rose mi s-au parut cei mai frumosi Culleni

- Volturi sunt desi foarte malefici, foarte foarte FRUMOSI!

Motive pentru care New Moon nu mi-a placut, fapt ce m-a dezamagit total:

- Edward pare imbatranit fata de Edward din Twilight

- Kristen nu a stiut sa o puna in valoare pe Bella destul

- Mi s-a parut putin dezorganizat filmul.

- Cand l-am vizionat prima data aveam impresia ca vazusem tot filmul.

Si, cu toate acestea, am lacrimat putin ….

Alexia

Fiind o mare cinefila, nu puteam rata premiera filmului.

Desi multe prietene mi-au propus sa ne uitam la el inainte de premiera din Romania, eu le-am refuzat. Doream din tot sufletul sa fiu surprinsa.

Din pacate, daca punem in balanta incantarea si dezamagirea provotata dupa terminarea filmului, aceasta va inclina spre dezamagire. Nu pot spune concret care au fost motivele, dar pur si simplu nu mi-a placut.

Edward si Bella sunt de vina. Nu am nimic cu actorii, Doamne fereste! Doar ca, nu a fost la fel ca in Twilight. A lipsit acel ceva. Probabil ca regizoarea Catherine l-a luat dupa terminarea “Twilight”, iar Chris Weitz nu a putut sa-l reproduca.

Singurul motiv pentru care am fost extaziata a fost Jacob Black. Pustiul, hiar daca avea 17 ani, arata de milioane. Bunaciunea filmului. Aici l-a batut pe Edward.

Deci, mai pe scurt, Edward si Bella nu mi-au placut. Fiind punctul de plecare in realizarea filmului, acestia, alaturi de Chris Weitz au stricat TOTUL! Totul mai putin pe Jake.

Le voi trimite un mail castigatoarelor si astept un raspuns cu datele lor pentru a le trimite mai departe sponsorului.
Image and video hosting by TinyPic

35 de comentarii:

Anonim spunea...

nu inteleg ce e legat de david slade? ca nu david slade a fost regizorul NM!

Anonim spunea...

Mie sincer ceea ce a scris respectiva Cristina mi se pare atat de banal...si o fetita de cls a3a putea sa compuna raspunsul ala.Cel mai potrivit mi se pare al Roxanei.Restul sincer...

Gya spunea...

Alexia ai fst cam paralela..sincera sa fiu nu meritai sa castigi avand in vedere k nu stii nici makr regizorul filmului new moon.dezamagire si din partea celui care a dat premiile, la fel de paralel ca alexia, fara suparare, dar asemenea greseli nu se fac:)
p.s:nu am participat[sa nu se interpreteze ca as fi invidioasa sau cv de genu]
dintre cele 3 tipe cel mai mult mi-a placut rasp cristinei, scurta si la obiect, fara cuv pompoase ca prima si a avut habar despre ce vb, in comparatie cu ultima.

Anonim spunea...

90% de acord cu @Gya ...

Gya spunea...

@ anonim scuza-ma dar imi spui si mie cele in ce constau cele 10 %? sunt mai curioasa eu asa:D
si ma bucur ca esti de acord cu mn aproape in totalitate

Gya spunea...

aa si simt nevoia sa mai completez cu ceva...am zis de Cristina ca a avut cele mai bune rasp dintre cele 3 pt k am facut un efort foarte mare sa aleg, nu ca ea ar fi rasp extraordinar, dar fata de restul,parerea mea, ea a fst mai ok

Anonim spunea...

k sincer mie raspunsul cristinei ,pe care tu l-ai catalogat ca fiind bunicel,mi se pare cam banal,..acum l-am mai recitit odata si nu pare chiar asa de rau....dar ultimul...adica alexia a cam aberat pe-acolo...
si ma intreb dupa ce criterii s-au dat premiile?

Anonim spunea...

prima e clar s-a chinuit din rasputeri sa fac o sinteza a neologismelor pe care ea le-a invatat pe parcursul anilor si sa le utilizeze acum intr-o maniera care sa para asa...mai academica...dar mie sincer mi-a placut mai mult decat celelalte doua

Gya spunea...

@ anonim eu am ales dintre aceste 3 raspunsuri mai mult decat penibile.hai sa o luam de la inceput:prima a dat pe afara de cuvinte mari, cred ca a stat cu dexul in mana si i-a iesit in foarte mare rahat. a doua-Cristina..a avut rasp scurte, dar la obiect..cu toate ca la un moment dat se cam contrazice, nu zic ca imi place, dar fatza de restul.asa..ultima-penibila!!asta e cuvantul potrivit..si da, si eu as vrea sa stiu dupa ce criterii se aleg castigatorii..dar na..ma bucur k nu am participat, prob m-as fi simtit jignita sa pierd in fata unor asemenea raspunsuri:))

Anonim spunea...

Stii ce s-a intamplat? fetele s-au lasat (in cazul primei castigatoare) pacalite de toata invalmaseala aia de neologisme.

Anonim spunea...

CICA "NU POT SPUNE CONCRET CARE AU FOST MOTIVELE,DAR PUR SI SIMPLU NU MI-A PLACUT" ..pai atunci care mai e rostul intrebarii "DE CE NEW MOOn" ?
Cred ca persoanele care au facut jurizarea au ales raspunsurile intr-un mod superficial...nu au fost prea atente

Gya spunea...

sunt extrem de multe greseli, jenante, mai ales pt oraganizatori..asta e fetelor;)
exp:"Bunaciunea filmului.Aici l-a batut pe Edward"
hai ma in pnm ma lasi..adik nici ca prima care s-a dat in barci dar nici taranisme din astea..eu cred ca au fst si rasp mai dragutze decat astea.

Anonim spunea...

mdaa...pacat ca nu putem auzi si parerea lor...niciuna nu lasa vreun comentariu...

Anonim spunea...

vreau sa zic fetele care au ales castigatorii

Anonim spunea...

@Gya .. noi oricum nu batem gura degeaba....nu cred ca se va schimba ceva..dar asta e decizia lor...:)

Gya spunea...

a da, asta sigur..dar stii makr ne spunem parerea si eu cred ca e una destul de buna, dovezile fiind mai mult decat evidente:)) ma intreb ce ar zice sponsorii daca ar citi raspunsurile:))

Anonim spunea...

Si sincer nu cred ca "David Slade" si cu actorii au "stricat TOTUL" ..adica chiar totul? nu cred ca doar Taylor aka Jacob a cules laurii pt realizarea filmului si nu cred ca a avut o prestatie uimitoare si nici numai datorita lui New Moon e mai bun...sa fim seriosi...fata aia cred ca e orbita ca alte milioane de fete de transformarea fizica a lui Taylor..si acum vede totul prin prisma lui...Taylor Lautner

Anonim spunea...

scuze..vroiam sa zic "ne batem gura degeaba"

Anonim spunea...

si ma intreb ce vroia ea de la film? floricele si sclipici?

Gya spunea...

sau poate a zis de jacob pt k stia ca una dintre organizatoare[ella] e innebunita dupa el..si sa-i inmoaie inima..mai stii:))

elena spunea...

va rog sa ma scuzati :| raspunsurile au fost scrise fara diacritice si eu am facut niste corecturi :| in mail scrie Chris Weitz
Greseala mea=)))

elena spunea...

stati o sa fac corectura ca sa nu mai fie ocarata saraca fata :))

elena spunea...

in legatura u parerile voastre :-?
Eu si Joanne am cazut de acord sa alegem un raspuns Pro, unul Contra si unul de mijloc. Speram ca asa sa fie toata lumea impacata. Insa, se pare ca nu e chiar asa. :(

Anonim spunea...

iarta-ne dar nimeni nu o ocaraste pe fata.Daca sunt pareri realiste ce vrei?Cel putin eu asa sunt,stau si desfac firu-n patru si sunt atenta la detalii.Nu ma ghidez dupa chestii asa,de forma.

Anonim spunea...

@Ella,ma intreb ce corecturi ai facut..pt ca eu in ceea ce ai afisat pe blog nu vad nici un cuvant scris cu diacritice.Ai zis chestia asta doar ca sa ii iei apararea? sau de ce?

elena spunea...

pai erau scrise fara cratima cuvintele , unele si chris weitz era scris fara majuscule ...nu diacritice. :|
scuze sunt cam somnoroasa:-??
m-am culcat la 1 :|
dupa "Dansez pt tine"
ce ciudati sunt toti :))

Anonim spunea...

Si pe ce s-au dat premiile?Pe cat de realista e parerea,pe cat de mult aberezi,pe cat de frumoasa e exprimareape cat de multe argumente aduci sau pe ce?

PS: nici eu nu ma aflu printre cei 45 de participanti...ca sa nu se creeze interpretari de genul:"Asta a participat,a pierdut si acum o roade invidia!"

Anonim spunea...

Si la celelalte concursuri cand se afiseaza castigatorii?
Ca la unul din ele am participat:D

Anonim spunea...

Imi raspunde si mie cineva?la intrebarea pe care am adresat-o in comentariul anterior

elena spunea...

diseara:>
voi pune rezultatele la 2 concursuri
de fapt mai intai trebuie sa caut pe cineva sa ma ajute cu etragerea :-??
si fata e plecata la cumparaturi toata ziua :-j

Gya spunea...

Ella nu suntem ciudati ca ne spunem parerea, tu ma stii doar ca eu mereu am facut-o...si da, si eu cred ca tu ai vrt sa ii iei apararea ultimei fete, eu una nu cred ca ea ar fi scris CW..ma rog..si cum naiba a aparut DS in loc de CW..hocus-pocus:)) nu se leaga.

elena spunea...

partea este ca =)))
eu pregateam o surpriza :D Liliana stie despre ce este vorba
e legat de david slade=)))
si il avem in minte pe el=)) si na:-??am modificvat din greseala
Si nu! nu ii iau apararea :-??
e greseala mea si mi-o asum:))

Anonim spunea...

In fine.nu mai are rost sa discutam.Daca asta e atmosfera de aici..eu nu pot face nimic.Ma uit si tac.Eventual pot sa comentez.Nu vreau sa intru in conflict cu nimeni.Fiecare cu mentalitatea lui.Pana la urma cine sunt eu sa vin si sa-i spun moderatorului unui blog(cu care nu am nicio legatura)ca nu a tratat cu suficienta subiectivitate un anumit lucru.Fiecare face cum vrea:)

elena spunea...

sincer :-?
voiai sa aleg un raspuns in care scria doar "Vreau dvd'ul pentru ca nu m-am uitat la film. Nu stiu despre ce e vorba dar il vreau>" Au fost si astfel de raspunsuri :|

Anonim spunea...

nu..dar nici "Nu mi-a placut New Moon.Nu stiu de ce,dar nu mi-a placut" .. atunci dc se mai numeste concursul "DE CE NEW moon"? Ca sa spui ca habar nu ai dar ca te-a atras conditita fizica al lui Taylor?
In fine...Treaba voastra:)

Chat

Create a Meebo Chat Room