miercuri, 11 august 2010

Recenzii castigatoare! @ Favorite Twilight Saga Book!

Iata si recenziile castigatoare.
Premiul1: figurina Edward - Roxana Botezatu

Premiul2: set bratari New Moon - Lucy Mary

Premiul 3: poster maxi New Moon - Nita Bianca

 Recenziile castigatoare vor fi publicate pe site-ul DeFilme.ro
Mentionez ca recenziile copiate partial/total nu au fost incluse in concurs.
 Premii:
- Set 2 bratari silicon 
- Poster maxi New Moon 
- Figurina Edward
 Felicitari! In curand vor fi contactati toti castigatorii !
Multumim sponsorului!
Recenziile dupa continuare...
Locul 3: Nita Bianca
                                Twilight saga- Eclipse
                                            de Stephenie Meyer


        Stephenie Meyer este o autoare americanca de romane fantastice. In vara anului 2003 aceasta a avut un vis cu o muritoare in bratele unui vampir in amurg, dragostea acestora invaluind totul. De la acest vis autoarea a scris cartile din seria Twilight care aveau sa devina ,,Biblia'' multor adolescenti.
          Eclipse , a treia carte din seria Amurg continua povestea Bellei Swan o adolescenta indragostita de un vampir pe nume Edward Culen. In aceasta carte dragostea celor 2 este pusa in mare dificultate din cauza egoismului Bellei. Jacob, prietenul din copilarie al Bellei( prietenie ce nu era deloc pe placul lui Edward datorita faptului ca Jacob era varcolac- dusmani innascuti ai vampirilor), iubind-o din totdeauna , acum simtind ca aceasta ,,se departa'' de dansul isi marturiseste dragostea Lucru ce o pune in incurcatura pe Bella trebuin sa aleaga dintre dragostea vietii ei , Edward cel fara de care nu putea trai cu o carte in urma sau Jacob prietenul ei cel mai bun, cel care a fost alaturi de ea cand Edward nu era, cel pe care il iubea ca pe fratele pe care nu il avea si fara de care isi da seama ca nu poate trai. Toate il scoteau pe Jacob cel mai potrivit pentru ea. Dar se intampla ceva ce avea sa ii apropie ca pe frati de vampiri si varcolaci: Victoria ,<< o vampirita care cauta sa razbune moartea fostului iubit James care fusese omorat de clanul Cullen pentru ca acesta o vana pe Bella>>  isi crease acum o armata de nou nascuti cu care avea sa ii atace si sa o omoare pe Bella. Cele doua clanuri s-au aliat acum pentru a o proteja pe Bella. In acest timp adolescenta este greu pusa la incercare  primind cererea in casatorie a iubitului sau pe care o accepta dar simtindu-se parasita de Jacob ii cere si acestuia sa o sarute. Edward este tipul baiatului la care orice fata viseaza, capabil sa o inteleaga pe Bella in aceste momente confuse si sa nu porneasca o lupta impotriva lui Jacob doar pentru ca aceasta il iubea..
           In lupta cu nou nascutii alianta Vampiri - Varcolaci iese invingatoare, Victoria este omorata dar jacob se alege cu o mana , un picior si alte cateva oase rupte.Bella marturiseste acum o dragoste mai profunda fata de cea de frate pentru Jacob dar lasandu-l trist se intoarce la casa Cullen unde pregatirile de nunta erau in toi.
               Finalul il constituie scena in care Jacob primeste invitatia la nunta celor doi - de orice parte ai fi , team jacob sau team edward- acest final nu are cum sa nu te intristeze: persoana pe care crezi ca o iubeai si care credeai ca te iubeste se casatorea acum urmand sa devina o fata vampir- rasa rivala.Acum Jacob transformat in lup alerga singur si trist prim padure lasandu-l pe vechiul Jacob Black in urma.
              Cartea aceasta eu o consider printre preferatele mele deoarece desi cu un final trist pe parcursul intregii lecturi ai parte de tot felul de momente: pline de romantism , de umor, melancolie sau tristete. Asemenea celorlalte carti din serie este usor de citit autoarea folosind un limbaj simplu , obisnuit in elaborarea cartii. Pentru prima data in aceasta serie apare si un capitol scris din perspectiva altui personaj( pana acum Bella fiind naratorul), ultimul capitol fiind scris ,,prin ochii'' lui Jacob. Aceasta parte este foarte interesanta oferindu-ti un noi punct din care privesti situatia. Gandirea lui Jacob fiind obisnuita dar amuzanta.
Este o carte frumoasa , o lectura placuta si imbietoare care odata ce ai inceput sa o citesti ti se lipsete de degete si nu o mai poti scapa din ochi.


Locul 2: Lucy Mary
 Breaking Dawn

Dintre toate cele 4 carti marca The Twilight Saga preferata mea este Breaking Dawn asa ca acestei carti ii voi face o recenzie.
     Aceasta carte este cea mai reusita dupa parerea mea deoarece contine actiune,dragoste,intrigi,
rasturnari de situatie si suspans,chiar foarte mult suspans.
  Actiunea acestui roman este relatata in prima parte de catre Bella,apoi Jacob si mai apoi tot de Bella dar  transformata in vampir.Aceasta schimbare de voci mi-a dat ocazia sa vad totul din unghiuri diferite,prin ochi diferiti.
   Dragostea dintre vampirul Edward si muritoarea Bella se transforma.De la dragostea inocenta specifica adolescentei se trece la o iubire intensa,adulta,fizica.
   In prima parte a romanului Stephenie Meyer reia  actiune  din cartea  anterioara [Eclipsa] si prezinta viata inca umana a  Bellei si emotiile ei de dinainte de nunta.
   La nunta Bellei aceasta pune in acelasi loc 3 lumi diferite ;vampiri,oameni si varcolaci,Bella fiind cea in jurul careia se invarte toata actiunea.
   Bella are parte de o nunta de vis si fericirea ei atinge  cote maxime cand la nunta ei apare si Jacob.Acesta vine  la  nunta cu intentia de  a o vedea pe Bella inca  umana si de a o face fericita .  Discutia lor i-a o intorsatura neasteptata cand acesta  afla ca luna de miere a Bellei va fi cat se poate de normala.Jake se enerveaza si e pe cale sa
se lupte cu Edward cand ceilalti varcolaci sar sa il calmeze.
   Spiritele se linistesc si nunta decurge normal.
   Apoi Edward o duce pe Bella in Luna de miere pe Insula Esme,unde ii ofera tot ceea ce  aceasta ii cere.Prin tot ma refer chiar la tot :D.
   Punctul culminant al primei părţi îl reprezintă, după mine, ultimul capitol, când Bella pune cap la cap mai multe evenimente bizare şi îşi dă seama că a rămas insarcinata. Chiar dacă tatăl îşi doreşte să nu-şi pună soţia în pericol şi vrea să „scoată chestia aia din ea”, Bella realizează că îşi doreşte cu adevărat copilul, iar persoana care o ajută la asta este cea care o invidiază pentru viaţa de om, Rosalie.
   In a doua parte a romanului naratorul este Jake.
   Acesta este la fel de iritat de gândurile celor din haită cum am observat şi în epilogul ECLIPSEI. Nu poate să suporte gândul că Bella va fi transformată în ceea ce urăşte el mai mult şi încearcă să facă orice pentru a împiedica asta. Este singurul din haită hotărât să respecte tratatul întocmit de strămoşii lui (care spune că vampirilor nu le este permis să transforme oameni), în ciuda înţelegerii neobişnuite dintre vampiri şi vârcolaci pentru apărarea Bellei în ECLIPSA. Când află că Bella a fost adusă acasă în viaţă din luna de miere şi se presupune că suferă de o boală gravă este convins că aceasta este o minciună şi că transformarea a avut loc de fapt; este hotărât să meargă chiar şi neînsoţit de haită la familia Cullen pentru a-i pedepsi pentru nerespectarea tratatului.
   Se convinge singur că problema Bellei este alta, şi anume fetusul care cauzează diferite probleme (vânătăi, creşte mult prea repede, rupe coaste etc.) şi încearcă, la îndemnul lui Edward, să o convingă să renunţe la el.
   Bella isi simte moartea mai aproape cu fiecare secunda, insa reuseste sa isi faca acel curaj de care are nevoie pentru a merge mai departe, pentru a aduce pe lume fructul marii ei iubiri. Asta in ciuda sfaturilor celor din jur… Este o lupta crancena intre ea si majoritatea, care ii doreau binele si care vroiau ca ea sa renunte la acel copil.
   Saracul Edward este distrus si nu stie  cum o poate convinge pe Bella sa renunte la  copil.
   Nimeni nu ştia ce se află în burtica Bellei, fătul era înconjurat de o placentă foarte densă încât Carlisle devine frustrat că nici un aparat cu ultrasunete nu detectează fătul. Pe măsură ce sarcina înaintează, bebele îi rupe câteva coaste mamei (se întinde în burtică) iar Edward poate să vadă ce gândeşte.
   Placenta se rupe, Bella e dusă de urgenţă în biroul amenajat pe post de cameră de spital, iar Edward scoate bebeul din burta mamei. După ce naşte, Bella îşi ţine fiica la piept câteva secunde până când micuţa o muşcă de sân. Normal, voia sânge. Ca să nu moară, Edward îi injectează soţiei venin direct în inimă apoi o muşcă de mâini şi de gât pentru ca veninul să o transforme în vampir. 
   Intre timp Jacob descopera ca micuta hibrida pe nume Renesme este sufletul pereche pe care il astepta de atata vreme.
   Timp de 2 zile Edward sta langa Bella asteptand ca  aceasta sa devina nemuritoare.
   A treia parte  a romanului este surprinzatoare cu Bella din nou in postura de voce narativa.
  Bella s-a transformat in vampir si ii surprinde pe cei din familia Cullen deoarece isi putea controla setea foarte bine;ca  si cum ar fi fost  vampir de cateva decenii bune.
  Ea afla motivul pentru care Jacob ramane inca in casa Cullenilor , este foarte indignata
si aproape ca se lupta  cu Jake.
   După ce apele s-au mai liniştit, Edward şi Bella s-au bucurat de prima noapte împreună ca vampiri în căsuţa primită cadou cu ocazia zilei de naştere a Bellei. Deşi vampiriţa e mult mai puternică decât soţiorul ei iubit, cei doi reuşesc să nu dărâme casa în timpul nopţii de dragoste, dându-i ocazia lui Emmet să le ironizeze viaţa sexuală prea “liniştită” pentru nişte vampiri.
   Totul pare să fie un vis pentru Bella: îl are alături pe bărbatul mult dorit şi iubit , are o fetiţă ce creşte într-o zi cât alţii într-un an (ca Făt Frumos din basmele lui Ispirescu) şi o familie iubitoare.
   Jacob se transformă în vârcolac în faţa lui Charlie, tatăl biologic al Bellei. Acesta rămâne şocat dar decide că e mai bine să nu ştie prea multe despre toate lucrurile astea ciudate. O vizitează pe Bella, acesta fiind încă un test pentru ea: oare poate rezista tentaţiei de a-i suge sângele tatălui său? Din fericire, autocontrolul Bellei pare să fie mai puternic ca niciodată şi nu simte nevoia să-şi omoare tatăl.
   Lucrurile se complică dintr-o dată când Irina, una dintre vampiriţele din clanul Denali, o vede pe Renesmee la vânătoare cu Jacob vârcolacul. Irina urăşte oamenii lupi care l-au omorât pe Laurent în Lună Nouă. Dar când vede fetiţa, crede că e nemuritoare, ceea ce ar fi însemnat încălcarea legilor vampireşti impuse de Volturi.
   Alice vede că Volturi vin să-i omoare şi le dă indicaţii ce să facă pentru a-i convinge că Renesmee nu e un copil vampir ci e jumi-juma şi că nu va pune în pericol secretul lor. La începuturile istoriei lor câteva vampiriţe au creat copii nemuritori care nu puteau fi controlaţi, aşa că Volturi au ucis toate creaturile ameninţând cu moartea pe oricine ar fi încercat să mai facă aşa ceva.
  Familia Cullen se bucură de sprijinul mai multor clanuri de vampiri adunaţi de prin Irlanda, Egipt, Amazon chiar şi România. Vladimir şi Stefan sunt singurii vampiri care abia aşteaptă să lupte împotriva Volturilor. Sunt frustraţi pe faptul că italienii le-au distrus regatele în urmă cu câteva sute de ani.
   Bella descoperă că talentul ei e de fapt un scut care o protejează de superputerile celorlalţi care puteau intra în mintea oricui, să se joace cu ea.
  Ajungem şi la momentul luptei. În păduricea unde familia Cullen s-a luptat cu armata de vampiri a Victoriei , s-au întâlnit cele două mari forţe: Cullen şi aliaţii (inclusiv vârcolacii) versus clanul Volturii alături de vreo 40 de vampiraşi aduşi să asiste, să fie martori.
   Irina este omorâtă de Caius, unul dintre cei 3 fraţi ce formează clanul Volturi. Acesta practic le provoacă pe surorile Irinei la bătaie, după ce ascultă versiunea poveştii lui Renesmee şi îşi dă seama că nu s-a încălcat nici o lege. Dar el avea chef de bătaie, doar nu era să stea degeaba.
   În timp ce consiliul Volturi deliberează, Jane  încearcă să intre în minţile adversarilor. Bella reacţionează, se enervează foarte tare şi scutul ei se măreşte, reuşind să-i protejeze pe toţi ce aflaţi lângă ea. Jane rămâne şocată când vede că nu poate face nimic iar Alec  încearcă să-i orbească. Fireşte, scutul Bellei îl împiedică să pătrundă în minţile vampirilor.
    Aro se sperie când realizează potenţialul Bellei. Îşi dă seama că ei vor fi cei orbi dacă ceilalţi adversari îşi vor pune în practică super-puterile.
    Situaţia e salvată de Alice (apropo, toată lumea credea că au fost abandonaţi de Alice şi Jasper din cauza Volturilor) care aduce cu ea un băiat, Nahuel, jumate vampir, jumate om. Copilul, deşi avea peste 150 de ani, le povesteşte despre tatăl lui care făcea experimente cu oamenii pe undeva prin cătune izolate. Băiatul e singurul care are venin, singurul care poate tranforma oameni în vampir. Fetele, asemenea lui Renesmee, nu aveau aceeaşi abilitate. De aceea Renesmee îl putea muşca liniştită pe Jacob şi acesta n-avea nimic!
   Volturi se văd nevoiţi să se retragă, fără a lupta si toti sunt fericiti ca pericolul a trecut.
   Bella si Edward o iau pe Renesme si o duc in casuta lor la nani.
  Bella  încearcă să se elibereze de scutul său pentru ca Edward să vadă tot ceea ce a gândit ea de cand la intalnit  si pana acum.
Experimentul reuşeşte, cei doi sunt mai fericiţi ca niciodată si isi continua gesturile de tandrete recunoscatori ca traiau in acea mica ,dar perfecta parte a eternitati.
 
Locul 1: Pentru a x 'a oara, Roxana Botezatu. Cred ca a luat cele mai multe premii la noi pe blog. 
AMURG

«  A venit amurgul,observa Edward.Perioada cea mai sigura pentru noi.Cea mai usoara.Dar si ceai mai trista,intr-un fel…finalul zilei si intoarcerea noptii »


Cartea la care m-am gandit sa-I fac o recenzie este Amurg ,caci a reusit sa ma cucereasca si sa ma convinga ca exista si o alta lume pe care am refuzat sa o vad ,asa cum nicio carte de pana acum nu a reusit o sa faca.
 Aceasta povestea a inceput in data de 2 iunie 2003 cand scriitoarea Stephenie Meyer a avut un vis in care o fata obisnuita se afla langa un vampir minunat intr-un luminis .Din acea zis ,scriitoarea se afla intr-un vis continuu caci, datorita imaginatiei romantismului si a umorului sau,a reusit sa creeze un adevarat fenomen,sa cucereasca inimile a milioane de oameni din intreaga lume,copii,adulti dar chiar si batrani.
Astfel,multe surse importante nu s-au jenat sa spuna ca «  As Harry Potter ends,Twilight begins »,caci Stephanie are toate sansele sa devina a doua J.K.Rowling.

« Isabella.Imi pronunta numele cu atentie,apoi imi ciufuli in joaca parul cu mana lui libera.La atincerea lui intamplatoare,un soc imi strabatu corpul »

Amurg ne prezinta povestea primei iubiri,interzisa,dintre pradator si prada,dintre « miel si leu », («  Pai,putem incerca,banuiesc.Dar te avertizez de pe acum ca nu sunt un prieten bun pentru tine. », « Daca esti desteapta o sa ma eviti » - Edward Cullen) , si imposibile ,personajul principal Edward fiind un vampir superb si misterios pe cand Bella este o fiinta obisnuita («  Acela este Edward.E superb,desigur,dar nu-ti pierde timpul.Nu iese cu fete.Se pare ca nici una dintre fetele de aici nu e destul de atragatoare pentru el. » - Jessica Stanley).

« Majoritatea oamenilor ne evita , sunt dezgustati de aspectul nostru strain…Nu ma asteptam sa te apropii atat.Iar mirosul gatului tau. »

Povestea este narata la persoana I,din perspectiva Bellei.Astfel noi putem simti practic tot ce simte si eroina cartii,Bella,de la stropii de ploaie aparent insignificanti pana la fiorii primei iubiri.
Bella Swan este nevoita sa se mute din Phoenix,unde locuia cu mama ei,in Forks,la tata lei,seriful politiei.Ea se descrie ca fiind o persoana timida care nu a simtit vreodata ca a apartinut unui loc,ca este ciudata si foarte diferita de restul lumii.
Aparent,Forks nu este decat un orasel mic dar « prea verde – o planeta a extraterestrilor ».Insa in spatele perdelei de ploi si a stratului gros de nori se ascund personaje mitice desprinse din vechile legende.
Aici Bella intalneste adevarata iubire in persoana lui Edward Cullen.Aceste apare in viata fetei invaluit intr-un mister ce va fi descoperit de aceasta intr-un mod gradual : iubirea vietii ei este un vampir,atras de sangele dulce al iubitei sale .
Ea refuza sa se indeparteze de Edward,fiind convins ca acesta nu o va rani caci el si familia sa nu respecta regulile celor din neamul lor,hranindu-se doar cu sange de animal ,ducand astfel un stil de viata « vegetarian ».Iubirea dintre cei doi devine cu timpul din ce in ce mai puternica,Edward devenind pentru Bella in acelasi timp si un inger protector.Lucrurile bune insa nu vor dura pentru totdeauna caci in Forks apar 3 noi vampiri,nomazi.James,unul dintre ei,tine cu ardoare sa o vaneze pe Bella.Familia Cullen planuieste in detaliu salvarea Bellei,atragandu-l pe “dusmanul” Bellei in Phoneix unde urmeaza sa-l omoare.Dupa ce totul se termina,fata este grav ranita iar Edward se simte vinovat pentru tot ceea ce s-a intamplat.
In final ne este infatisata o scena romantica de la balul liceului din Forks,in care Bella danseaza cu Edward,incercand sa-l convinga sa o transforme in vampir.

« Ingerul n-ar trebui sa planga ,nu era corect.Am incercat sa il gasesc,sa ii spun a totul e in regula,dar apa era atat de adanca si ma apasa,incat nu putam respira. »

Asa cum a declarat Stephanie Meyer in nenumarate randuri,Amug a fost scrisa ca o « poveste cu vampiri pentru cei care nu agreeaza povestile cu vampiri ».Astfel daca va plac povestile de dragoste insa va este teama de cele de groaza, cartea contine personaje timide,ironice,misterioase,insa in niciun caz fiinte nocturne stapanite doar de patima sangelui.
In final nu pot decat sa sa o laud din nou pe Stephanie Meyer pentru tot ceea ce a realizat dar mai ales pentru faptul ca m-a facut sa cred in dragostea adevarata si m-a facut sa visez la o viata frumoasa si misterioasa.

« De trei lucruri eram absolut sigura.
Primul, Edward era vampir.
Al doilea, o parte din el-si nu stiam cat de puternica era acea parte- era insetata dupa sangele meu.
Si al treilea, eram neconditionat si irevocabil indragostita de el.
 »

6 comentarii:

**Roxana** spunea...

deci Ella nu imi vine sa cred mama a venit repede in camera la mine si m-a intrebat daca am innebunit cumva...saream in sus pe aici de bucurie...nu pot sa cred de asemenea de cate ori am castigat de acum parca incep sa ma simt prost fata de ceilalti concurenti :-( asa ca daca cineva s-a suparat pe mine imi cer scuze...asa revenind la premiu,imi continui programul de sarit in sus pe aici yay!

elena spunea...

Felicitari Roxana! :))
Stii, uneori incerc sa ocolesc raspunsurile tale pentru ca ma gandesc ca ai castigat prea des, dar nu am ce sa fac. Compar raspunsul tau cu altele si daca e bun, n-am ce sa fac.
Ar trebui sa iti spun sa nu mai participi, dar go on! :)

Toate cele bune! Verifica-ti e-mailul!

**Roxana** spunea...

Ti-am trimis email..sper sa fi primit deoarece la mine se apropie o furtuna si netul imi cam merge greu...sper sa nu fi fost erori...

**Roxana** spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
elena spunea...

A venit, poti sta linistita.

Claudiu spunea...

Felicitari! :* Succes in continuare :)

Chat

Create a Meebo Chat Room