sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Out of Twilight


A sosit vremea sa mai iesim din lumea Twilight. Ce subiect sa abordam azi?.....Muzica, film, Showbiz?
Stiu! Sunt mai mult ca sigura ca toti [[majoritatea dintre voi]] ati auzit macar odata melodia "Locul Potrivit" cantata de Guess Who. La noi e o moda sa canti melodia asta :)).
Laurentiu alias Guess Who a acordat un interviu celor de la Evenimentul zilei.

Descoperit de Parazitii, Guess Who a vandut peste 60.000 de discuri in 48 de ore dupa succesul piesei “Locul potrivit”, care prelucreaza cunoscutul “Noi in anul 2000″ compus de Horia Moculescu. Descoperit in urma cu 8 ani de trupa Parazitii, alaturi de care a sustinut mai multe concerte, Laurentiu Mocanu (23 de ani), este vocea Guess Who care de doua luni cunoaste marele succes cu piesa “Locul potrivit”, o adaptare a celebrei “Noi in anul 2000″, compusa in 1973 de Horia Moculescu. Pana acum Guess Who canta pentru adolescenti si pentru comunitatea de rapperi de pe internet. Dupa aceasta piesa, publicul a crescut vertiginos, incluzandu-i pana si pe vecinii de la bloc, a caror varsta depaseste 50 de ani. In plus, au marcat un record real notabil pentru modesta piata muzicala romaneasca, reusind sa vanda 60.000 de exemplare din albumele sale in decurs de numai 48 de ore.

“Pana si vecinii ma opresc pe scara si ma felicita pentru piesa”, spune Laurentiu, intr-un interviu acordat Evz. A colaborat cu Parazitii pe albumele “Irefutabil”, “Confort 3″, cu Cheloo pentru “Sindromul Tourette” si “Fabricant de gunoi”, sau cu Ombladon pentru albumul “Cel mai prost din curtea scolii” . Din primavara anului trecut pana acum a lansat trei piese cu videoclip “Tu”, “Gen” si “Locul potrivit” si a relansat albumul “Probe audio” sub denumirea “Locul potrivit”. In doua saptamani va porni un turneu, pe 17 aprilie isi va lansa urmatoarea piesa, destinata internetului pentru ca “titlul nu-mi va permite aparitia pe posturile tv”.

Evz: Fiecare piesa are o poveste. Povestea succesului piesei “Locul potrivit” ar putea fi compozitia din 1973 a lui Horia Moculescu?

Guess Who: Am pornit de la piesa originala, pe care am gasit-o acum vreo doi ani, am taiat-o si vreun an si jumatate am pastrat bucatica aceea, asteptand locul si momentul potrivit pentru a face o melodie. Intre timp, am facut un album, “Probe audio”, in primavara lui 2009, dar nu am inclus piesa, pentru ca am simtit ca nu e momentul. Stii cum e cand ceva te opreste sa faci un lucru. Asta gandeam eu la vremea aceea. Dupa care am facut versurile, s-au apropiat alegerile si s-au facut si 20 de ani de la caderea comunismului si asta a fost. Atunci am simtit ca este momentul potrivit sa vin cu piesa. M-am gandit ca lumea e atenta la subiectele acestea, alegeri, comunism, si stii cum e, daca ii bagii lumii o idee in cap, poate functioneaza. Si a functionat. A urmat discutia cu Horia Moculescu, i-a placut ideea, a ascultat piesa, ne-am intalnit si ne-am pus de acord, ne-am impartit “bomboanele” si asta a fost.

Ai jucat la Steaua?

Da, dar eram mic atunci. Am jucat vreo 4-5 ani, in scoala generala. Eram la Juniori 86 cu antrenorul Bumbescu. Si m-am lasat pentru scoala si am ajuns sa cant. Ajunsesem la un nivel cand trebuia sa stau prin cantonamete prin Franta si nu mai aveam timp de scoala. Si atunci era si ideea aia cumplita cum ca daca esti fotbalist clar esti si prost.
Restul interviului il gasiti aici. Este foarte interesant. Vi-l recomand.

Sa ascultam acum si celebra melodie.

Ce credeti? Un baiat destept, cu mult talent.

2 comentarii:

Gya spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Gya spunea...

dap,asa e:X si mie imi place mult albumul lui nou

Chat

Create a Meebo Chat Room