vineri, 12 martie 2010

Interviu Robert Pattinson

Robert Pattinson este Tyler, un tânăr al cărui frate s-a sinucis, în drama Remember Me. Tragedia i-a despărţit părinţii, iar pe Tyler l-a făcut să-şi piardă orice dorinţă de a trăi. Lucrurile se schimbă în momentul în care tânărul o întâlneşte pe Ally, şi ea marcată, dar cu totul altfel, de o tragedie. Legat de personajul său, Robert Pattinson a declarat că l-a atras faptul că rolul nu se încadra în tiparele obişnuite.


"Stilul în care sunt scrise dialogurile şi intriga, pur şi simplu ies din banal", spune Pattinson. "Am citit sute de scenarii tip şi am fost cu adevărat fericit când am găsit acest rol. Reacţiile şi atitudinea lui Tyler se apropie cumva de felul meu de a fi. Am avut la dispoziţie doar două luni pentru a face filmul, exact perioada de pauză dintre filmările de la Saga Amurg: Luna Noua şi Saga Amurg: Eclipsa".


Iată mai jos un interviu cu Robert Pattinson, în exclusivitate în România.

Tyler este un rebel, mai ales faţă de tatăl său. Ţi s-a părut interesantă ideea aceasta?
R.P. Nu cred că rebeliunea în sine m-a atras. Mi-a plăcut mai degrabă faptul că Tyler nu ştia exact ce anume îl revoltă. Părea că, indiferent cum se purta tatăl lui sau ceilalaţi oameni din viaţa sa, el tot simţea nevoia să se împotrivească. Cel mai interesant mi s-a părut faptul că, indiferent de părerile sale, el nu se certa cu oricine. Am avut sentimentul că face parte dintr-o familie demembrată şi motivul pentru care îşi canalizează toată furia şi frustrarea asupra tatălui său este acela că doar el poate să îi facă faţă. Nu mi se pare că Tyler este rebelul tipic. Mai degrabă are episoade dese de refulare prin care vrea să atragă atenţia celorlalţi.

Atât personajul tău cât şi Allie sunt foarte bine înrădăcinaţi în viaţa reală şi cred că publicul se va regăsi cu uşurinţă în povestea lor. Cum vezi tu adevărata dragoste? Ce crezi că vor învăţa spectatorii din acest film?
R.P. Îmi place faptul că Tyler nu îşi face planuri. Atunci când întâlneşti pe cineva care îţi aprinde nişte sentimente, nu trebuie să faci imediat un scenariu în care toate lucrurile ies aşa cum vrei tu. Şi aşa se conturează relaţia lui cu Allie. Este minunat să poţi avea măcar un moment de fericire reală, chiar dacă durează doar un minut. Înseamnă mai mult decât orice. Acum oamenii fac tot felul de lucruri artificiale pentru a simulă fericirea, iau antidepresive, merg la psihiatri şi multe altele. Dacă ai fi vesel tot timpul, cum ai putea să mai recunoşti momentele în care eşti cu adevărat fericit?

Pe tine ce te face fericit?
R.P. Lucrurile mărunte şi neaşteptate. Exact cum se întâmplă în film, sunt multe situaţii drăguţe, nu numai faptul că o întâlnesc pe Allie, sunt toate întâmplările care într-un anumit context te fac să zâmbeşti şi să te simţi fericit.

Involuntar alegi roluri diferite faţă de cel din Saga Amurg. Faci acest lucru tocmai pentru a face oamenii să te perceapă şi în afara acestui fenomen care a luat amploare în întreagă lume?
R.P. Nu mi-am făcut un scop din asta. Aleg scenariile exact cum le-am ales şi până acum. Rareori îmi place ceva, iar asta îmi uşurează mult alegerea. Proiectele mele actuale sunt foarte diferite. Bel Ami este preferatul meu. Mi se pare foarte ironic rolul, pentru că toate femeile sunt atrase de acest personaj şi el nu face altceva decât să le înşele şi să le jefuiască. Trebuie să recunoaşteţi că este foarte departe de Edward din Saga Amurg, este diametral opus. Nu am ales rolul pentru acest motiv, am făcut-o pentru că mi s-a părut un rol interesant şi extrem de amuzant. Aminteşte-ţi de mine este primul film în care intru într-o poveste aparent simplă, sunt un tip care încearcă să facă faţă situaţiilor unei vieţi normale, ceea ce a fost relaxant din multe puncte de vedere.

Tyler aminteşte de James Dean, un rebel exasperat de starea actuală a lumii ...
R.P. Mi se pare firească atitudinea lui. Are multe momente de aroganţa, care mi se par foarte interesante. A pierdut o persoană dragă şi multe din certurile pe care le porneşte sunt, poate, pentru că are nevoie de atenţie. Eu cred că există un motiv bun pentru care tipologia James Dean este atât de prezentă, mai ales la actori. Stările acestea sunt reale pentru tineri. Pentru că în momentul în care nu te mai lupţi cu nimic ... ce îţi mai rămâne să faci? Tocmai asta caracterizează tinereţea: o luptă continuă împotrivă lucrurilor pe care nu le suporţi.

Cum te-ai înţeles cu Emilie (Ally)?
R.P. Este o persoană deosebită şi o actriţă minunată. Şi foarte diferită de persoana care îmi imaginam eu că va primi rolul.

Şi scenele de dragoste?
R.P. Recunosc că am fost mai stresat decât partenera mea. Nu ştiu de ce.

Ce părere ai despre decizia producătorilor de a face două filme din Saga Amurg: Zori de zi?
R.P. Eu sunt încântat de acest proiect indiferent care va fi forma lui finală.

sursa: Cinemagia.ro

Niciun comentariu:

Chat

Create a Meebo Chat Room