marți, 20 aprilie 2010

Oraselul Forks - destinatie la cheie

Anonimul orasel Forks din Statele Unite s-a transformat intr-o destinatie turistica in voga. Ales drept loc al desfasurarii actiunii romanelor din seria "Twilight" a scriitoarei americane Stephenie Meyer, dintre care doua au fost deja ecranizate, Forks, o localitate situata in Peninsula Olympic din Statul Washington, s-a transformat intr-o destinatie predilecta pentru cei cuceriti de povestea adolescentei Bella si a vampirului Edward.

Cam de vreun an, ploiosul orasel american este asaltat de "twilighteri" sau "twihards", cum au fost supranumiti fanii "Twilight". Autoritatile locale au estimat ca numarul celor care ajung in localitate a crescut de peste trei ori in primele opt luni din 2009 fata de perioada similara a anului trecut, facand sa prospere afacerile proprietarilor de restaurante si locuri de cazare, precum si ale magazinelor care vand figurine ce ii reprezinta pe Bella si pe Edward. Cu toate ca scriitoarea a optat pentru Forks fara a-l vedea, doar pe baza unei documentari atunci cand cauta un loc suficient de mohorat pentru ca vampirii din poveste sa poata circula si in timpul zilei, "twilighterii" cauta locurile descrise in carte, iar localnicii s-au adaptat cerintelor.

Turistii care vin in oras condusi de ghid se reped sa fotografieze vechea camioneta rosie a Bellei, merg sa viziteze liceul din localitate, in a carui cantina s-au cunoscut Bella si Edward, sau plaja unde un alt personaj, Jacob, i-a dezvaluit tinerei adevarul despre Edward. Mai apoi dau o fuga pana in localitatea vecina, Port Angeles, unde se afla restaurantul "Bella Italia", al carui patron se lauda ca a fost vizitat de cei doi la prima lor intalnire. Omul a vandut numai in acest an 4.500 de portii de ravioli cu ciuperci celor dornici sa manance acelasi fel de mancare ca acela comandat de tanara eroina.
Twilighterii au inceput sa apara in zona prin 2006, iar de atunci s-au infiintat magazine de suveniruri, in timp ce motelurile au amenajat camere tematice pentru cei ce cauta sa fie cat mai aproape de personajele romanelor lui Meyer.
sursa: Vampire Crib+Sursa

Niciun comentariu:

Chat

Create a Meebo Chat Room