sâmbătă, 1 mai 2010

Vampirii nu pot exista. E dovedit matematic

Costas Efthimiou si Sohang Gandhi, doi fizicieni renumiti, au tinut sa demonteze mitul existentei vampirilor intr-un articol publicat recent in jurnalul „Cinema Fiction vs. Physics Reality". Conform celor doi oameni de stiinta, ar fi simplu de aplicat o progresie geometrica pentru a dovedi faptul ca intr-un timp extrem de scurt, vampirii si-ar epuiza toate sursele de hrana (in genere, oamenii).


Potrivit argumentelor logice expuse de cei doi fizicieni, daca am presupune ca primul vampir ar fi aparut, spre exemplu, la 1 ianuarie 1600 (data la care intreaga populatie umana a Terrei atingea cifra de 536.870.911 persoane), umanitatea ar fi fost eradicata pana in iunie 1602. Asta daca dam crezare faptului ca orice persoana muscata s-ar tranforma la randul ei intr-un alt vampir. „Imaginati-va un vampir care musca un om. In acel moment, vor deveni doi vampiri care vor musca alti doi oameni. Cei patru vor musca inca patru oameni si asa mai departe. Chiar daca nu am fi disparut, nu ar fi trebuit sa vedem o explozie demografica a vampirilor?”, afirma Costas Efthimiou.

Desigur, orice teorie are adeptii dar si contestatarii sai. In cazul de fata, opozitia este reprezentata tot de un grup de oameni de stiinta. Matematicianul Dino Sejdinovic precum si colegii sai austrieci, Richard Hartl si Alexander Mehlmann, sustin ca posibilitatea existentei unei stretegii de hranire, eventual un ciclu bine stabilit al momentelor in care vampirii ar iesi sa se hraneasca, nu este luat absolut deloc in considerare. Mai mult, nu este analizata nici posibilitatea ca numarul vampirilor sa fie tinut sub control de alte creaturi care se hranesc cu acestia.

Evident, nici unul dintre toti acesti oameni de stiinta nu a luat in considerare posibilitatea ca vampirii sa fie doar niste personaje de poveste si ca discutiile aprinse dintre ei sa fie doar o pierdere de timp.
sursa: Descopera.ro

2 comentarii:

Maddy spunea...

Buna! Imi pare foarte rau pentru chestia cu stirea cu Alice e fana Rob. De cele mai multe ori, mentionez sursa dar atunci am postat repede si am uitat. Imi cer mii de scuze si promit ca nu o sa se mai repete.
PS: Am sters stirea de pe blog ;)

elena spunea...

Buna. ma bucur ca s-a rezolvat. Nu era nevoie sa o stergi ci puteai sa pui sursa si era totul OK. :)

Chat

Create a Meebo Chat Room