marți, 8 decembrie 2009

De ce iubim vampirii (un articol care trebuie citit)

Chiar asa, de ce? Ar fi prea simplu sa pravalim toata vina pe capul seriei de megasucces si calitate discutabila Twilight. Adevarul e ca nu ne-am pricopsit cu dragostea pentru baieti palizi si bautori de sange din cartile anti-sex premarital ale lui Stephenie Meyer. Sa zicem asa ar insemna sa ne facem ca n-au existat Dracula (in zeci de variante), Nosferatu, Interviu cu un Vampir, Buffy, Blade si tot asa.



Twilight, povestea iubirii dintre Bella, muritoarea impiedicata si Edward, vampirul sclipicios, e doar manifestarea cea mai recenta a pasiunii pentru vampiri, si anume cea care a adus si la noi isteria fanfic-urilor. Cum, nu stiti ce-s fanfic-urile? Tu, fan pe veci, multumit dar parca nu pe deplin de ce iti ofera autorul original, iei condeiul in propriile maini si scrii noi aventuri pentru personajele tale multiubite.
Fanele se vad in propria poveste cu vampiri. Atatea si atatea fetiscane, ba si femei in toata firea, adorm cu gandul la superbii vampiri inventati de tanti Meyer, adicatelea niste baieti care scosi la soare sclipesc mai ceva decat cristalele Javarovschi de pe pitzipoanca.org.

Ma pot gandi la o groaza de motive pentru care un bampir, oricat de frumos, ar fi un iubit execrabil. Intai si intai, traieste vesnic, iar tu nu. Trecand peste inconvenientul evident (el ramane mereu frumos, in timp ce tu devii o baba zbarcita), mai ai de furca si cu o adevarata eternitate de relatii, foste si amintiri in trecutul lui.

Apoi: exista oricand posibilitatea ca iubitul sa te confunde cu masa lui de seara si sa te ucida. Desi amenintarea asta s-ar putea sa fie de fapt un avantaj. Am auzit eu ca femeile sunt nitel masochiste din principiu. Cel mai mare dezavantaj e insa, zic eu, legat de sex.

Daca faci dragoste cu un vampir, asadar cu un mort, nu cumva se numeste necrofilie? Cum sa suporti sa stai tot timpul langa un partener rece ca un sarpe? Si, daca tot veni vorba, cum reuseste vampirul sa aiba erectie, din moment ce nu mai circula sangele prin venele si arterele lui nemuritoare? (eu zic ca aici chiar a fost tare Dar, precum comentam si in timpul filmului, daca Edward este descris avand pieptul ca de marmura, imaginati-va... "Tare ca piatra, iute ca sageata"... Deci care sunt dezavantejele inca odata?)

Ce mai, mai mare daraua decat ocaua, zic. Poate sa imi explice vreo fana Twilight de ce viseaza la vampiri? (eu zic sa intram sa comentam acolo fetelor)
Multumim pentru articol Ionica Stan.
sursa: http://www.hotcity.ro/ce-ne-place/trend-alert/de-ce-iubim-vampirii

Niciun comentariu:

Chat

Create a Meebo Chat Room