sâmbătă, 26 iunie 2010

Twilight Stories - Alice Cullen

Alice Cullen (născută Mary Alice Brandon) este fiica adoptivă a lui Carlisle şi a lui Esme, sora adoptivă a lui Edward, Rosalie, şi Emmett, şi soţia lui Jasper. Alice este descrisă ca fiind micuţă (1.50 m), graţioasă, şi cu păr scurt, ţepos şi negru. Are o fire optimistă, şi o iubeşte foarte mult pe Bella, comportându-se faţă de ea ca şi cum i-ar fi soră. Hobby-urile ei includ petrecerile şi cumpărăturile.



Abilitatea specială a lui Alice este aceea că poate prezice viitorul, o extindere a capacităţii ei premonitorii de pe vremea când era om. Această abilitate este însă limitată: ea nu poate prevedea implicaţiile unei decizii decât atunci când decizia respectivă este luată. Acesta este motivul pentru care deciziile luate pe moment nu pot fi prevăzute. Alice poate prevedea viitorul oamenilor şi al vampirilor, dar este incapabilă să prevadă viitorul vârcolacilor sau al fiinţelor precum Renesmee. În Zori de zi, Alice emite ipoteza conform căreia poate vedea viitorul vampirilor foarte clar pentru că şi ea este vampir, poate vedea viitorul oamenilor pentru că a fost om, şi nu poate vedea viitorul vârcolacilor sau pe al fiinţelor precum Renesmee pentru că nu le-a aparţinut niciodată.

Alice nu îşi aminteşte iniţial nimic din viaţa ei ca om; tot ce ştie este că s-a trezit singură, ca vampir. Mai târziu, anumite informaţii date de Bella o determină să înceapă cercetările. Ea află că s-a născut în 1901 în Biloxi, Mississippi, şi a fost închisă încă de mică într-un azil din pricina premoniţiilor pe care le avea. Cel care a schimbat-o a fost un vampir care lucra la azilul respectiv, şi care a făcut asta ca să o protejeze de James, un vampir care voia să o vâneze şi să o ucidă (acelaşi care încercase acelaşi lucru cu Bella, şi care sfârşise ucis de Edward). Într-un final, Alice şi-a descoperit mormântul şi a realizat că data morţii ei inscripţionată pe piatra funerară coincidea cu data la care fusese de fapt trimisă la azil. În paralel, ea a descoperit că avusese o soră mai mică, Cynthia, a cărei fiică trăia încă în Biloxi.

Alice este singura dintre fraţii lui Edward care o acceptă pe Bella chiar de la început, fără rezerve, şi cele două ajung foarte curând să ţină foarte mult una la alta. În Luna nouă, Alice se întoarce în Forks alarmată, după ce are o viziune cu Bella aruncându-se de pe o stâncă, crezând greşit că aceasta din urmă dorea să se sinucidă. După ce descoperă adevărul, Alice o însoţeşte pe Bella în Italia pentru a stopa tentativa de sinucidere a lui Edward, care aflase de la Rosalie că Bella a murit. Fascinat de puterile lui Edward, Alice şi ale Bellei chiar, care se dovedeşte imună la abilităţile celor din grupul lui, conducătorul vampirilor Volturi, Aro, îi invită pe toţi trei să rămână în Volterra, invitaţie care este însă refuzată. Ei sunt însă nevoiţi să promită că şi Bella va deveni vampir, în caz contrar Volturi ameninţând că o vor ucide. În Eclipsa, Alice e alături de familia ei şi de vârcolaci în războiul împotriva armatei de vampiri nou-născuţi create de Victoria, ocazie cu care se dau la iveală talentele ei de luptătoare. În Zori de zi, Alice se ocupă de nunta Bellei şi îi e domnişoară de onoare. Ea îşi părăseşte familia după ce le spune despre ameninţarea pe care o reprezintă Renesmee în ochii vampirilor Volturi, aparent vrând să scape împreună cu Jasper, în realitate însă căutând o dovadă că Renesmee nu este singura fiinţă jumătate om, jumătate vampir. Ea are succes în tentativa ei, şi Volturi sunt siliţi să plece.

În filmul Amurg, Alice este interpretată de actriţa Ashley Greene.
sursa: Hi5 Fans of Twilight Saga

Un comentariu:

Anne spunea...

iee,e cat mn de inalta:x

Chat

Create a Meebo Chat Room