sâmbătă, 26 iunie 2010

Twilight Stories - Edward Cullen

Edward Cullen (Edward Anthony Masen) este un personaj fictiv din seria Amurg, scrisă de Stephenie Meyer. El este un vampir, care, pe parcursul seriei, se îndrăgosteşte de adolescenta Bella Swan, cu care se căsătoreşte şi are un copil.


Descriere

Descriere fizică

Ca toţi ceilalţi vampiri care apar în roman, Edward e descris de către Bella ca fiind incredibil de frumos, ea comparându-l adesea cu Adonis. Pielea lui e „ca marmura” - foarte albă, rece ca gheaţa, şi străluceşte în lumina soarelui. Ea îi descrie trăsăturile feţei drept perfecte. Părul lui reţine nuanţa de bronz pe care a moştenit-o în viaţa umană de la mama sa biologică. Ochii săi, verzi în viaţa umană, sunt descrişi de către Bella drept aurii. Dacă petrece prea mult timp fără să bea sânge, înfăţişarea i se schimbă: culoarea ochilor i se întunecă, apropiindu-se de negru, şi sub ochi îi apar cearcăne purpurii.

Descrierea personalităţii. Abilităţi

Edward e descris drept fermecător, politicos, hotărât, şi foarte încăpăţânat. E foarte protector faţă de Bella, punând siguranţa, umanitatea şi binele ei mai presus de orice. Adesea, el are o tendinţă de a analiza prea mult situaţia şi de a exagera în reacţii, mai ales în situaţii când siguranţa Bellei e pusă în pericol. Foloseşte uneori cuvinte de la începutul secolului 20, perioada când şi-a trăit viaţa umană, şi poate fi foarte romantic. Edward se percepe drept un monstru, şi după ce se îndrăgosteşte de Bella, îşi doreşte cu disperare să fi fost om şi nu vampir.

Ca toţi vampirii din Amurg, Edward posedă o frumuseţe, o forţă, o viteză şi o agilitate ieşite din comun. Nu are nevoie să respire, dar o face totuşi, parte din instinct şi parte pentru că îl ajută să miroasă mediul înconjurător. Nu poate digera mâncarea (compară la un moment dat atractivitatea mâncării pentru el cu atractivitatea mâncatului noroiului pentru un om). De asemenea, nu poate dormi.

În afară de aceste trăsături care sunt comune tuturor vampirilor, Edward posedă abilităţi speciale: este cel mai rapid dintre ai lui, şi e capabil să citească gândurile altora (o posibilă extensie a capacităţii de empatie de care dădea dovadă în viaţa umană), singura excepţie de la regulă fiind Bella.

Edward cântă excepţional la pian şi este un fan al muzicii clasice. În romanul Amurg, el îi mărturiseşte Bellei că îi place muzica din anii '50 mai mult decât cea din anii '60, că îi displace muzica din anii '70, şi caracterizează muzica din anii '80 drept „tolerabilă”.

Un hobby al lui (şi al fraţilor săi de altfel) este colecţionarea de maşini, el posedând un Volvo C30 şi un Aston Martin V12 Vanquish.

sursa: Hi5 Fans of Twilight Saga

2 comentarii:

Anne spunea...

ce hot e

Anonim spunea...

S nu numai hot e bun si fermecator nu stiti dak sau postat pagini din zori d zi? Unde?

Chat

Create a Meebo Chat Room