miercuri, 7 iulie 2010

Saga Amurg: Eclipsa este lider al box office-ului din Romania

Unul dintre cele mai asteptate filme ale anului, Saga Amurg: Eclipsa a devenit liderul box office-ului romanesc, inregistrand cel mai mare numar de admisii realizat de un film in weekendul de lansare in anul 2010.
Vizionat de 46.370 de spectatori, Saga Amurg: Eclipsa a depasit cele mai urmarite premiere cinematografice din Romania ale acestui an. Pe locul secund se afla acum Alice in tara minunilor/ Alice in Wonderland care a acumulat 41.919 de spectatori, urmat de Infruntarea titanilor/ Clash of the Titans cu 41.649 de spectatori si pe al treilea loc, Robin Hood, care a adus in cinematografe 35.745 de spectatori.

Saga Amurg: Eclipsa a fost singura premiera a saptamanii 28 iunie – 4 iulie, urmatoarele pozitii in topul saptamanal fiind ocupate de Povestea jucariilor 3/ Toy Story 3 cu 3.337 de admisii, aflat in a doua saptamana de la lansare, Printul Persiei: Nisipurile Timpului/ Prince of Persia: The Sands of Time cu 3.464 de admisii realizate in cinci saptamani si Totul despre sex 2/ Sex and the City 2 cu 3.060 de admisii acumulate in patru saptamani.

Saga Amurg: Eclipsa  s-a bucurat de acelasi succes fulminant si in SUA, incasarile din seara de lansare s-au ridicat la peste 30 de milioane de dolari, depasindu-le cu mult pe cele realizate de al doilea film al seriei, Luna Noua (26,3 milioane de dolari).

Saga Amurg: Eclipsa a fost distribuit de MediaPro Distribution in cinematografele: Hollywood Multiplex (Bucuresti si Oradea), Movieplex, CinemaPRO, The Light Cinema, Baneasa Drive-In Cinema, Cinema Patria, Odeon Cineplex (Cluj), Cityplex (Constanta), precum si in reteaua Cinema City (Cotroceni, Sun Plaza, Timisoara, Cluj, Pitesti, Bacau si Iasi), inregistrand in doar 5 zile un numar de 46.370 de spectatori, fiind lansat simultan in 16 cinematografe.
sursa: procinema.ro

Niciun comentariu:

Chat

Create a Meebo Chat Room