vineri, 9 iulie 2010

“True Blood” vs. “Vampire Diaries” vs. “Twilight”

Iubitul, vampirul bun
True Blood: Bill este un veteran din razvoiul civil, şi vecinul lui Sookie, avand o “fiica” adolescenta pe mâinile sale precum şi unele idei de modă veche cu privire la modul de a trata o doamnă.
Twilight: Edward este un elev de liceu de vis, cu o familie mare care are o conexiune instanta la mirosul Bellei. Este un baiat modest si tacut si dispare foarte des din peisaj, pe perioade lungi, de cele mai multe ori pentru a nu-si rani iubita.
Vampire Diaries: Stefan este un vampir de origine italiana care este imediat atras de Elena, deoarece ea arată ca fosta lui prietena moarta si de asemenea tot vampir.
 
Iubitul, vampirul rau

True Blood: Poate ca periculosul proprietar de bar, Eric nu poate fi iubitul real al lui Sookie, dar intre cei doi exista o conexiune de sânge ce a condus la unele fantezii sexuale foarte picante.
Twilight: Un vampir este suficient pentru Bella, şi, deşi ea este mereu tachinata de fratele lui Edward, Emmett, nu exista nicio adevărată atracţie acolo.
Vampire Diaries: Damon este fratele intunecat al lui Stefan. La fel ca si fratele sau, acesta se indragoste de Elena,amintindu-si de fosta iubita moarta.Istoria pare sa se repete,iar Elena incepe sa cedeze farmecului lui Damon.

Regulile vampirilor
True Blood: Vampirii acestui serial trebuie sa respecte cam aceleasi reguli comune vampirilor: ei nu pot ieşi la soare fără să se transforme într-o bucată de carne prăjită, poate fi ucis de tarus sau prin decapitare, nevoia de a bea sânge (deşi sintetic este acceptabil ), au super viteza si pot zbura (sau cel puţin unii pot). Ei au de asemenea, un remarcabil si complex sistem de guvernare cu serifii locali şi reginele.

Twilight: Acesti vampiri pot fi ucisi cu ajutorul unui tarus, dar soarele nu ii poate omora. Se feresc insa de soare pentru ca pielea lor devine foarte stralucitoare la contactul cu razele solare. Se hranesc tot cu sange, si au o mare pasiune pentru baseball unde profita de viteza mare cu care se pot alerga.
Vampire Diaries: Ei pot iesi in soare, dar doar daca poarta un inel “fermecat”. Sunt sensibili la verbina, care le slabeste puterea. Au o forta remarcabila care creste atunci cand consuma sange uman. Ii manipuleaza pe oameni doar uitandu-se in ochii acestora si spunandu-le ce sa faca.

Povestea de dragoste

True Blood: Sookie il iubeste pe Bill , dar este o dragoste puţin cam ciudata având în vedere că, atunci când sângele ei i-a salvat viaţa , acesta ar putea să o fi pus sub “sclavia” sa. In plus ea este legata de Eric, asa ca aceasta are sentimente cam amestecate despre omul care pare să o fi dezamăgit in momentele cele mai iimportante.

Twilight: Edward o iubeste pe Bella,Bella il iubeste pe Edward. La ei totul pare sa fie simplu, cu exceptia faptului ca Bella este muritoare, singurul lucru ce ii opreste sa fie impreuna pentru vecie.
Vampire Diaries: Elena, copia fidela a lui Katherine pune pe jar inimile celor doi frati Salvatore, insa doar pe unul ii iubeste ea, pe Stefan. Timpul pare sa schimbe acest aspect si Damon sa castige teren spre inima fetei.

Eroinele inocente

True Blood:Sookie este o chelnerita cu abilitati psihice si cu o minte deschisa si este foarte mandra de iubitul ei vampir. Desi a trecut prin o multime de drame emotionale, continua sa faca o groaza de greseli doar pentru ca este prea increzatoare.
Twilight:Bella este o eleva de liceu care tanjeste dupa iubitul ei vampir si vrea sa devina nemuritoare pentru a fi mereu alaturi de el
Vampire Diaries: Elena este o superba bruneta cu parul lung cu un trecut greu si dureros si care devine interesul a doi frati nemuritori ce inca isi mai pastreaza resentimente de secole bune.

Micile orase
True Blood: Sookie trăieşte în oraşul Bon Temps, care nu este ideal pentru vampiri care încerca să se ascundă, dar funcţionează în acest scenariu, deoarece vampirii sunt publici. Există baruri speciale pentru fanii acestora unde se serveste şi sânge sintetic, deşi unii membri ai acestui oras nu se impaca prea bine cu acest fenomen supranatural.
Twilight: Bella s-a mutat in Forks, o comunitate mică, trista în statul Washington. Cum in majoritatea timpului acest orasel este acoperit de nori si vremea urata predomina, este un loc ideal pentru vampiri, care incearca sa nu-si expuna trupurile stralucitoare in razele soarelui. Locuitorii oraşului ştiu că există ceva ciudat in ceea ce priveste familia Cullen, dar atâta timp cât acestia nu confirma nimeni nu se agita.
Vampire Diaries: Elena provine din Fell’s Church, Virginia. Liceul pare destul de tipic suburbiilor Americii, iar oamenii sunt sceptici cu privire la străini, în special atunci când are loc o eruptie de acte violente.

Baietii ce-si schimba infatisarea
True Blood: Sam,simpaticul proprietar de bar, este foarte dulce cu Sookie, dar ea chiar nu prezinta niciun interes pentru el. Deci, acest tip adorabil, care adesea se schimba in caine,isi petrece timpul jucand billiard si ocupandu-se de barul sau.
Twilight: Jacob este in totalitate indragostit de Bella, dar aceasta are ochi doar pentru Edward al ei. Toate acestea nu-l opresc pe varcolacul cel sexy sa-i salveze Bellei viata sau sa incerce sa-i castige afectiunea de-a lungul timpului.
Vampire Diaries: Damon nu este doar un vampir simpatic, el isi mai schimba uneori forma in…cioara. Sexy,nu?


Fortele raului

True Blood: Sookie si Bill au o multime de dusmani, de la criminalii in serie locali care ii urasc pe vampiri la amenintarorii vanatori de vampire ce-si spun Fellowship of the Sun si la misterioasa si nestapanita Maryan (si discipolii sai) careia ii place sa creeze haos.
Twilight: Nu toti vampirii indragesc stilul de viata “vegetarian” al familiei Cullen. Printre acestia se numara si roscata nabadaioasa ce o uraste pe Bella, Victoria.
Vampire Diaries: Damon este raufacatorul acestui serial si principalul rival al fratelui sau la inima Elenei. Cu toate astea ramane cel mai sexy personaj al serialului.

"Vampiritele" incapatanate

True Blood: Pam este mana dreapta a lui Eric. Are o “scoarta” rezistenta si o muscatura si mai puternica, mai ales daca cineva se ia de pantofii sai.
Twilight: Rosalie este cea mai frumoasa membra a familiei Cullen. Este constienta de acest aspect si pe deasupra mandra de infatisarea ei. Nu o inghite deloc pe Bella si vom afla mai tarziu de ce.
Vampire Diaries: Katherine este marul discordiei dintre fratii Salvatore. In urma cu multi ani ea i-a facut pe cei doi sa o iubeasca si i-a transformat in vampiri. Trecerea anilor, nu a schimbat-o, devenind si mai razbunatoare.

Asemanarile dintre carte si film

True Blood: filmul a pastrat unele dintre punctele majore şi principalele trasaturi de caracter, dar a inventat si noi personaje, unele ţinute în viaţă şi impodobite cu o mulţime de detalii.
Twilight:Filmul este foarte fidel cartii, aceleasi personaje, aceeasi actiune. Practic, aventura din film a luat viata.
Vampire Diaries: Bazat pe mici nuvele, destul de fidel “copiate”, serialul a trebuit sa fie putin ajustat pentru a putea fi transformat intr-un show pentru micul ecran.

Sursa: aici

2 comentarii:

Anonim spunea...

damon NU se schimba in cioara = )))
si emmet nu prea are nicio treaba in iubitul vampirul rau :)) james or something :-??

Anonim spunea...

In carti Damon se schimba in cioara! Emmet chiar nu are nicio legatura cu Bella!

Chat

Create a Meebo Chat Room