vineri, 2 iulie 2010

Romanele cu vampiri revigorează piaţa de carte: 6.000 de exemplare vândute în 5 luni

Seria Twilight a scos vampirii şi vârcolacii de la naftalină. Romanele populate cu aceste personaje au devenit un trend şi au aprins imaginaţia lumii literare şi nu numai.
"Zori de zi", "Jurnalele vampirilor" volumul I şi II, "Casa Nopţii", cu toate cele trei volume, şi cărţile din Saga "Twilight" sunt în topul celor mai cumpărate cărţi despre vampiri în prima parte a anului (ianuarie - mai 2010) în reţeaua librăriilor Diverta.

În 5 luni de zile românii s-au înghesuit să cumpere peste 6.000 de exemplare din râvnitele titluri care au aprins imaginaţia, multe dintre ele bucurându-se şi de ecranizări pe măsură. Acestea din urmă au transformat în staruri actori precum Robert Pattinson, interpretul personajului Edward Cullen din "Twilight". Talentat, frumos şi ape­tisant precum personajul pe care-l joacă pe ecran, Robert este dorit de toată lumea. Ce poveste se ascunde în spatele ochilor săi mistuitori şi cum a ajuns el o imagine oferă răspunsuri Virginia Blackburn, o cunoscută ziaristă şi scriitoare londoneză, autoare a mai multor biografii de celebrităţi precum David şi Victoria Beckham, Kylie Minogue şi Robbie Williams. Ea semnează şi Robert Pattinson, cea dintâi biografie consistentă a noii senzaţii a ecranului.

Misterul de care s-a înconjurat enigmaticul actor e descifrat în această biografie neoficială: de la copilăria sa londoneză, trecând prin rapida-i ascensiune în lumea starurilor, până la postura lui actuală, de "bucăţica" ispititoare a Hollywoodului - orice detaliu al vieţii actorului este disecat şi pus pe tapet.

Virginia Blackburn schiţează un portret frapant al acestei figuri iconice, indiferent dacă-i descrie talentele actoriceşti şi calităţile de muzician sau ne desfată cu întâmplări anecdotice mai puţin cunoscute legate de el. Biografa îi cercetează inspiraţia şi ambiţiile şi scoate la iveală secrete de culise din filmările seriei Harry Potter, ca şi bârfe de ultimă oră din lumea filmelor Amurg.
Robert Pattinson. Biografia neoficială se va lansa în România în exclusivitate în reţeaua Diverta. Cartea, care va conţine şi 16 pagini cu fotografii color, costă 44,90 lei.
SURSA: gandul.info, Vampires Crib

Un comentariu:

Anonim spunea...

wow mi se pare cam scump totusi nu credeti?

Chat

Create a Meebo Chat Room